Agenda en nieuws

Wij hechten aan de privacy van onze leerlingen. Om die reden vindt u op deze pagina slechts een selectie van ons nieuws, waarbij we één foto per artikel tonen. Ouders en verzorgers van onze leerlingen kunnen terecht op Social Schools. Wie is ingelogd vindt daar het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

Spreker over WO 2

Vandaag was meneer Herman de Vries op bezoek bij groep 7/8 om te vertellen over zijn familie. Herman zijn vader is als kleine jongen vanuit Amsterdam naar Blije gekomen om onder te duiken nadat zijn vader was opgepakt door de Duitsers. Samen met zijn zus en moeder heeft de kleine Isaäk de oorlog overleeft. Hermans pake Levi heeft het einde van de oorlog niet mogen meemaken. Hij is overleden in Auschwitz en tot verdriet van de familie is niet duidelijk hoe hij aan zijn einde gekomen is.

Het was een indrukwekkend en emotioneel verhaal van Herman. We zijn hem hier erg dankbaar voor. Gerlof vatte het mooi samen: " Troch te betinken soargje wy derfoar dat soks nea wer bart. "

 

Project Amerika, Australiƫ, Antarctica en de Oceanen

In januari zijn we gestart met het nieuwe project: Amerika, Australië, Antarctica en de Oceanen. Elke maandag reist er een koffer langs de klassen met daarin attributen van het thema van de week. Deze week staat de VS/Noord Amerika en Canada centraal. De komende weken behandelen we de volgende onderwerpen:  Midden Amerika, Zuid Amerika, Australië en Antarctica en de oceanen. In groep 1/2/3 staan de Indianen centraal.

Prachtige surprises!

Wat zijn er weer mooie creatieve surprises gemaakt door de kinderen van groep 5 t/m 8. We hebben ze allemaal kunnen bewonderen en we laten ze ook nog even graag aan jullie zien. Vol verwachting kijken we alweer uit naar volgend jaar.

 

Project communicatie

Vanmorgen hebben alle groepen een bezoek gehad van Gert Jan met zijn blindengeleidehond Nora. Samen hebben ze de kinderen laten zien hoe ze met elkaar communiceren maar ook hoe Gert Jan voorleest aan zijn eigen zoon. Een bijzondere ontmoeting en afsluiting van ons project Communicatie.
Ons volgende project gaat over de moderne geschiedenis.